GOJU RYU

Karate, hvorfor?

Motion gavner din hjerne


Her er fire årsager til, at fysisk aktivitet ikke kun er godt for kroppen, men også giver dit hoved en energiindsprøjtning.

Dyrker man motion, har det på flere måder en gavnlig effekt på, hvordan hjernen fungerer. Fire positive effekter kan nævnes:


1. Giver hjernen blod

Hjernen er storforbruger af blod, og når man dyrker motion, styrker man kredsløbet, som er afgørende for, at hjernen får en ordentlig blodgennemstømning. Det giver mere energi, og hjernen bliver også mere aktiv.


2. Motion giver bedre stresskontrol

Når man er fysisk aktiv, styrkes kontrollen med de dele af nervesystemet, som gør, at vi undgår at stresse og bedre kan prioritere opgaver. Samtidig giver motion en bedre nattesøvn, som også mindsker stress.


3. Flere små grå

Når man motionerer, dannes der stoffer i hjernen, som fører til dannelse af nye nerveceller. Hjernen bliver altså bedre til at udbygge sig selv, og ifølge teorien giver det os flere celler til at lagre alt det nye, vi lærer, i.


4. Selvværdet i top

Motion giver bedre selvbevidsthed, større motivation, og gør os mere energiske, sociale, og i det hele taget til stærkere mennesker.


Kilde: Læge og aldringsforsker Henning Kirk.